Eiwitpoeder of proteïne poeder is een ideale en makkelijke manier om wat extra eiwitten binnen te krijgen. Je kan er shakes mee maken met water of (plantaardige) melk. Ook kan je met eiwitpoeder bakken en andere recepten maken. Ik heb meerdere smaken en merken met eiwitpoeders uitgeprobeerd. Mijn ervaringen vind je terug in deze blog.
Shakes met eiwitpoeder
Een shake met eiwit poeder is een makkelijke en snelle manier om eiwitten binnen te krijgen. Je kan de shake als een tussendoortje nemen of na een training om de eiwitten weer aan te vullen. Tegenwoordig zijn er ook veel eiwitpoeders die erg lekker zijn van smaak. Bij de Body en Fit shop kan je kiezen uit enorm veel verschillende smaken, voor ieder wat wils. Denk bijvoorbeeld aan smaken als crème brulee, cappuccino milkshake, stroopwafel en salted caramel. Om de shake nog lekkerder te maken kan je hem het beste maken met melk of plantaardige melk. Gebruik een blender om alles goed door elkaar te mixen.
Plantaardige eiwitpoeder
Er zijn bij verschillende webwinkels plantaardige proteïne poeder verkrijgbaar. Eén van de best beoordeelde plantaardige eiwitpoeders is die van het merk Orangefit. Deze is als nummer 1 getest door de Consumentenbond. Je hebt hier meerdere varianten van met verschillende smaken. De Clear Protein zou je bijna kunnen vergelijken met een soort limonade, een licht en fruitig drankje met 11,5 kg. Met de Protein kan je echte shakes maken met 99 calorieën en 20 gram eiwitten. In de Protein Blend shake zitten 23,8 gram eiwitten en 116 calorieën en 5 gram BCAA’s en kurkuma en 3 soorten plantaardige proteïne bronnen.
- Protein – Vanille, Choco, Banaan, Aardbei, Mango/Perzik
- Protein Blend – Vanille, Choco
- Clear Protein – Tropical, Blueberry
De lekkerste recepten met proteïne poeder
Met eiwitpoeder kan je niet alleen shakes maken, je hebt ook veel andere recepten met proteïne poeder. Een echt trend recept is die van de protein fluff. Daarnaast kan je ook heerlijke smoothies maken met fruit en proteïne poeder. Ook recepten om te bakken zoals pannenkoeken, brownie , bananenbrood, muffins en meer.
Protein fluff
Een echte trend van een aantal jaar geleden is de protein fluff, een ideaal recept om te maken in de lente en zomer. Het is een romige en luchtige substantie met een frisse en zoete smaak. Je maakt dit met ijsklontjes, bevroren fruit, melk en eiwitpoeder. Om de luchtige massa te krijgen moet je gebruik maken van de Micellar Casein i.p.v. de gewone eiwitpoeder. Er zitten weinig calorieën in een grote portie. Je kan ook gebruik maken van een lekkere caloriearme saus zoals de strawberry saus van Wild Farms.
Eiwitrijke pannenkoeken
Bij het bakken van pannenkoeken kan je eiwitpoeder toevoegen aan het beslag. Tegenwoordig kan je ook in verschillende webwinkels een mix vinden om eiwitrijke pannenkoeken te bakken. In deze mix is de proteïne poeder al verwerkt.
Brownie of muffins met proteïne poeder
Ga je bakken en ben je van plan om brownie, muffins en bananenbrood te maken? Dan kan je ook eiwitpoeder aan het beslag toevoegen. Hierdoor bevat het baksel een stuk meer eiwitten. Uiteraard kan je ook er ook voor kiezen om minder suiker en bijvoorbeeld boter toe te voegen aan het beslag zodat er ook minder calorieën in het lekkers zitten.